Waarom een wandelcoach?

Herken jij je in een of meer van het volgende?
Je leeft op de automatische piloot. Er is te weinig tijd om alles te doen wat je wilt. Werk- en zorgtaken combineren is lastig. Soms lijkt het leven één grote to-do-lijst! Het loopt niet lekker op je werk. Of thuis heb je moeite om echte aandacht te hebben voor je kinderen of relatie. Je voelt je schuldig. Je bent vaak moe of rusteloos. Je hebt ‘alles’ en toch voelt het alsof je iets mist. En dat waar je echt naar verlangt, lukt je niet om te realiseren.

Herkenbaar? Dan is dit wandelcoachtraject gemaakt voor jou.

Hoe wandelcoaching je helpt

Stap uit de ratrace. Laat de volle agenda even voor wat het is en stap de natuur in. Het lijkt zo voor de hand te liggen en toch: in de natuur is het makkelijker om op een afstand en met een frisse blik naar je leven te kijken.

Maak contact met je werkelijke wensen. Wat doet er toe voor mij? Wat vind ik echt belangrijk? Door de coaching onderzoek je je werkelijke wensen en bekijk je hoe je deze meer tot uiting kunt laten komen in je huidige leven.

Kom op adem. Het leven met (jonge) kinderen en werk is prachtig, maar ook druk. Werk- en zorgtaken wisselen elkaar af. En dan komen daar ook je sociale leven, sportwensen en andere hobby’s nog bij. Als je niet uitkijkt raast deze periode aan je voorbij en heb je het gevoel dat je geleefd wordt. Kom tot rust door mindful te wandelen en ervaar de natuur bewust.

Maak tijd voor jezelf. Heb je het gevoel dat je zelf op de laatste plaats komt in deze periode? Merk je dat je vaak moe bent en minder vaak doet wat jij echt leuk of belangrijk vindt? Veel ouders kampen met schuldgevoel of schaamte als zij tijd voor zichzelf vrijmaken. Echter door goed voor jezelf te zorgen in deze periode, kun je ook echte aandacht schenken aan je kinderen, je eventuele partner en aan je werkzaamheden.

Het effect van de natuur. Uit wetenschappelijk onderzoek door Agnes van den Berg komt naar voren dat de natuur een kalmerend en stress-verlagend effect heeft. Daarnaast biedt wandelen in open aandacht ook het denkbrein de mogelijkheid om opnieuw op te laden (default mode network). Wandelen in de natuur als welkome tegenhanger om met de dagelijkse grote hoeveelheid in- en externe prikkels (zoals lawaai en smartphones) om te gaan.

Kies bewust. Juist in deze fase van je leven, is keuzes maken heel belangrijk. Niet alles kan in de beperkte tijd die je hebt. Met dit wandelcoachtraject leer je keuzes te maken die passen bij wat echt belangrijk voor jou is en tot actie te komen. Op deze manier zet je stappen naar een lichter en vervullender leven.

noor_color

Waarom zou je voor mij kiezen?

Ik bied een veilige basis, waarin jij je gehoord voelt.
Ik heb een open, compassievolle en een reflectieve houding.
Ik heb een gezonde dosis humor en nuchterheid.

Professioneel kan ik je helpen op basis van mijn ervaring als:

Wandelcoach. Ik ben gecertificeerd en aangesloten bij de NOBCO.
Mindfulnesstrainer. Opgeleid in het trainen van aandacht en meditatie (MBSR).
Personeelsadviseur. Vele jaren ervaring in het begeleiden van mensen.

Laten we eens kennismaken

Wil je kennismaken om te kijken wat ik voor jou kan betekenen? Vraag dan een gratis eerste wandeling aan.

Meer over wandelcoaching

HET COACH BUREAU

Wandelcoaching & Wandelcoach Opleidingen
wandelcoach.nl

Natuur voor mensen

Agnes van den Berg
www.agnesvandenberg.nl

OP weg naar plezier in je werk

Hilde Backus
bol.com